Den blir slukt på skoleavslutninger. Ofte det første tomme fatet i selskaper. Vår families gulrotkake har gjennom tiår vist seg å være en suksess. Her er oppskriften.
I vår håndskrevne kokebok Bjørnhild fikk av sin søster og superkokk Silje, er siden med GULROTKAKE nesten uleselig. Papiret bærer preg av at akkurat denne siden har vært åpen mange ganger på et hektisk kjøkken.
Originaloppskriften er håndskrevet i en kokebok som bærer preg av å ha vært i bruk mange ganger!
Følger du denne oppskriften nøye, kan du også imponere med en kake ALLE vil ha mer av. Og vær forberedt på skryt og spørsmål om å få oppskriften.
Ingredienser:
Kaken:
4 egg
3 dl sukker
3 dl hvetemel
2 ts natron
2 ts kanel
1 ts salt
1 ts vaniljesukker
1,5 dl nøytral olje
5 dl revet gulrot
Glasuren:
1 stor pk kremost naturell
100 g mykt smør
1 ts vaniljesukker
200-250 g melis
litt sitronsaft
Slik gjør du:
1. Pisk egg og sukker til eggedosis
2. Bland inn de andre ingrediensene, unntatt gulrot, rør med hurtigmikser
3. Rør gulrot inn for hånd
4. Tøm kakerøren i en springform og stek midt i ovnen på 180 grader i 45 min-1 time
5. Når kaken er kald, lager du glasuren, bruk hurtigmikser. Smør glasuren på kaken og pynt gjerne med bær, spiselige blomster eller annen dekor
Det er viktig at gulrotkaken er saftig når den serveres. Følg oppskriften, så får du det til.
Kaken kan pyntes med det du synes er fint og har tilgjengelig. Denne er (litt sparsommelig) pyntet med bringebær og kornblomster (som er spiselige).